•
2003
В. Терзиев и В. Кичуков
•
2004
"Валентин Кичуков - Valival" ЕТ Счетоводна къща БИЛИВА
•
2005
"Миди Мюзик Ленд" ЕООД - Николай Цолов г-н. Койчо Кавалов
•
2006
"Петров Електроника" - tpetrov.com Клаус Уекър "Music Impressions" LTD
•
2007
www.FRAMAR.bg - С. Сакъз
•
2008
Верига магазини за парфюмерия и козметика ИВИС Иван и Анелия Янакиеви Димитър Николов - Графичен дизайнер
•
2009
Първи офис в Стара Загора Иван Каменски - Графичен дизайнер
•
2010
Николай Иванов - програмист
•
2011
Таня Вълчева - СЕО специалист Втори офис в Стара Загора
•
2012
Трети офис и още хора в екипа INSERT.BG
•
2013
Нова корпоративна визия и уеб сайт
>
В. Терзиев и В. Кичуков"Валентин Кичуков - Valival" ЕТСчетоводна къща БИЛИВА"Миди Мюзик Ленд" ЕООД - Николай Цоловг-н. Койчо Кавалов"Петров Електроника" - tpetrov.comКлаус Уекър "Music Impressions" LTDwww.FRAMAR.bg - С. СакъзВерига магазини за парфюмерия и козметика ИВИСИван и Анелия ЯнакиевиДимитър Николов - Графичен дизайнерПърви офис в Стара ЗагораИван Каменски - Графичен дизайнерНиколай Иванов - програмистТ. Вълчева - СЕО специалистВтори офис в Стара ЗагораТрети офис и още хора в екипаINSERT.BGНова корпоративна визия и уеб сайт
История
История

История

от къде и до къде?

Историята на Valival е свързана и продължава да се свързва с определени моменти и хора, с които ще ви запознаем в следващия кратък текст.

Тя започва през месец август 2002 г., когато в колеж в Стара Загора се запознават Валери Терзиев и Валентин Кичуков и решават заедно да се реализират в сферата "уеб дизайн".

Първата и най-велика за тях технология за създаване на уеб сайтове е "FLASH", в която се специализират и реализират поредица сайтове. В малко по-късен етап осъзнават, че не може да бъде постигнато всичко с нея. Валери предлага да научи PHP и MySQL и да напише първият електронен магазин, като за еталон използва литература описваща в детайли как е направен и функционира Amazon.com.

През 2004 г. основават фирмата "Валентин Кичуков - Уеб Фюжън" ЕТ като нужен инструмент за издаване на документи и реализира своите първи платени проекти. Първият създаден уеб сайт е на познат на Валентин, Пламен Димитров с фирмата Агроплам Консулт ЕООД, вторият им проект е на Петров Електроника tpetrov.com, близък познат на Валери.

Следващата стъпка, направена отново през 2004 г., е осигуряването на така необходимата и също толкова досадна счетоводна отчетност. Тази задача е поверена на Счетоводна къща БИЛИВА, която става неразделна част от фирмата и се грижи за правилното, и законосъобразно функциониране на Valival и до днес.

Много важен момент е запознанството с г-н Койчо Кавалов през 2005 г., свободен електрон специалист по компютри, офис техника, видео наблюдение и мрежи. Г-н Кавалов помага изключително много с намирането на голям брой клиенти на фирмата, като застава зад името й със собствената си репутация.

Първият ключов момент е реализацията на уеб сайта на Николай Цолов от "Миди Мюзик Ленд" ЕООД през 2005 г. Момента за малката фирма е много важен, защото Николай остава много доволен и горещо я препоръчва на Клаус Уекър. Фирмата на Клаус "Music Impressions" към този момент държи 40% от пазара на продукция и дистрибуция на музика за Европа. След успешното създаване на songgalaxy.com, Клаус решава да продължи работата си с тях като се договарят да изработват и поддържат всички сайтове на неговите партньори... това в момента са 10 електронни магазина за музика в 7 различни страни.

Следващият ключов момент е запознанството им със Саркис Сакъз и неговата мечта за реализиране на Интернет здравен портал www.Framar.bg, който е и най-големият здравен портал в България. Това всъщност е и най-големият проект на Valival и към този момент, изграден с много труд, ежедневни промени и иновации.

През следващата 2008-ма година реализират още един много успешен проект - уебсайта на най-голямата верига за парфюмерия и козметика в България IVIS (ivis.bg), който развиват и на който се радват и към момента.

Следват проекти като bagira.bg, houseofsport.bg и други, чиито собственици остават много доволни от резултатите и горещо препоръчват услугите на фирмата, което води до още нови клиенти.

През 2009 г. се запознават с Иван и Анелия (понастоящем Янакиеви), за които реализират и поддържат над 10 електронни магазина на много разнородни теми, а малката фирма им е изключително благодарна, защото стават и са едни от основните работодатели с голямата си финансова подкрепа и добри приятели на екипа.

Много скоро започва да се усеща нуждата от още хора с различно мислене и идейност. За целта през октомври 2009 г. е нает първият офис в Стара Загора с отлична комуникативност и предпоставка за създаване на екип. Паралелно с това събитие е и основаването на дружеството "Уеб Фюжън" ООД.

Към този момент фирмата има силна нужда от качествен дизайнер, тъй като проектите изглеждат добре подредени, отлично работещи и със замисъл, но визуално нещо им липсва. За късмет случайността ги среща с талантливия графичен дизайнер Димитър Николов (mi-taka.net), работещ по това време за водещо дизайнерско студио в столицата. Валери и Валентин са удивени от точността и уменията на Димитър, проектите създадени от него са логически подредени, красиви и с предпоставки за развитие. Не след дълго започват да работят заедно, като намират двупосочна връзка за услугите си. Към момента Димитър Николов е съдружник в дружеството и негов представител за София и региона.

Не след дълго Valival включва в екипа си и още един даровит дизайнер Иван Каменски. След няколко месеца Каменски, доказва своята лоялност с упоритост, много труд, успешни проекти и собствено мнение.

Фирмата набира скорост, а проектите и доволни клиенти се увеличават постепенно. Темпа на развитие налага нови хора в екипа, усвояване и специализиране на нови различни технологии и услуги за създаване на уеб сайтове и за развитието им след това.

През 2010 г. в екипа се включва Николай Иванов като програмист. Изключително бързият темп на самоусъвършенстване и справянето на професионално ниво с всички задачи го правят следващата движеща фирмата напред личност и безценна част от екипа.

През 2011 г. в екипа се включва и Таня Вълчева като към момента е завеждащ отдел SEO с трима служители.

Следващата стъпка е нов и по-голям офис, който бързо се запълва с още нови лица в екипа. Само за 9 месеца (през 2012 г.) офиса "отеснява" и отново се налага преместване - този път в текущият офис в Стара Загора, като в същата сграда е и екипът поддържащ framar.bg. По ирония на съдбата сградата е тази на бившия колеж, в който през 2002 г. се запознават основателите на фирмата Валери и Валентин.

През 2012 г. Valival се включва и става съдружник в медийната група ИНСЪРТ.БГ и започва реализирането на идейността й, като изработва серия уеб сайтове собственост на инсърт.бг.

В средата на месец февруари 2013 г. променихме корпоративната си визия, от А до Я, както и заменихме старият си уеб сайт с този, който разглеждате в момента.

"Екипът на Valival, благодари на всички свои клиенти, за финансовата помощ така важна за развитието ни, за поставените предизвикателства усъвършенстващи уменията ни, но най-вече ви благодарим за ДОВЕРИЕТО и РАЗБИРАНЕТО проявено към нас.

И знайте, че нашата основна цел е да Ви бъдем полезни!"

> Сподели
^